John Taylor van Duran Duran heeft een autobiografie geschreven. In The Pleasure Groove heet het met als subtitel Love Death & Duran Duran. De 52-jarige bassist verhaalt uiteraard over het enorme succes dat de groep uit het Engelse Birmingham begin jaren tachtig overkwam. Uiteraard komen ook de keerzijde van het sterrendom, zoals drank- en drugsgebruik, in het boek aan de orde. Taylor was eerst een verlegen ventje, wat volgens hem zelf pas veranderde toen hij bas leerde spelen. In 1978 richtte hij samen met toetsenist Nick Rhodes Duran Duran op. In In The Pleasure Groove gaat hij ook in op de achtergrond van de opmerkelijke deelprojecten van de leden van Duran Duran half jaren tachtig. Taylor richtte onder meer met Duran Duran gitarist Andy Taylor, Robert Palmer en Chic bassist Bernard Edwards The Power Station op. Zanger Simone Le Bon, drummer Roger Taylor en Nick Rhodes verlieten tijdelijk Duran Duran voor het Arcadia project.

Taylor richtte in de jaren negentig de Neurotic Outsiders op, waarin ook Sex Pistols gitarist Steve Jones zat. Die groep leverde slechts een album af. Verder maakte hij verschillende soloplaten. Met Duran Duran leverde Taylor vorig jaar het album Al You Need is Now af. Voor fragmenten uit het boek zie onderstaande link en video’s:

http://today.msnbc.msn.com/id/49417461/ns/today-books/#.UH1nHRyfozA

This entry was posted on woensdag, oktober 17th, 2012 at 8:25 am and is filed under nieuws, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

  • Tags