Stiff Little Fingers werd door zanger/gitarist Jake Burns opgericht in Belfast in 1978. De Noord-Ierse band is met zijn links geëngageerde teksten een echte arbeidersklasse punkgroep. Maar verre van conservatief en de Stiff Little Fingers hebben altijd opengestaan voor andere muziekstijlen zoals ska en reggae. De band heeft na 33 jaar personeelswisselingen weer twee oorspronkelijke leden in de gelederen. Burns en bassist Ali McMordie. De laatste neemt nu de plaats in van Bruce Foxton, de voormalige bassist van The Jam die van 19090 tot 2006 in Stiff Little Fingers speelde. Zwartejas.nl filmde de band in LVC Leiden op 31 maart 2010 en sprak na afloop met Jake Burns.

This entry was posted on zaterdag, april 3rd, 2010 at 7:19 pm and is filed under interviews, nieuws. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

  • Tags