Muzikant/producer Adrian Sherwood werkte samen met onder meer Einstürzende Neubauten, Cabaret Voltaire, Primal Scream en  Depeche Mode. Halverwege de jaren tachtig begon Sherwood, op wie de dub reggae een grote aantrekkingskracht had, te werken met Lee ‘Scratch’ Perry.

Behalve produceren en het mixen van materiaal van anderen maakt de 52-jarige Adrian Sherwood ook zelf platen onder meer met de groep

Tackhead.  En hij runt het platenlabel On-U Sound, waarop uiteraard reggaeartiesten als Lee Perry hun platen op uitbrengen maar ook Mark Stewart van The Popgroup en bluesartiest Little Axe onderdak hebben gevonden.

Zaterdag 11 december stond hij samen met Lee ‘Scratch’ Perry op de affiche van het State- X New Forms festival in het Paard te Den Haag. Op de bühne was hij niet te zien niet. Sherwood is als mixer betrokken bij de concerten van Perry en de man is een en al bescheidenheid en laat zich tijdens het optreden dan ook niet op het podium zien Zwartejas ontmoette voorafgaand aan het concert Sherwood en sprak met hem onder meer over zijn werk met postpunkgroepen, zijn volgend jaar dertig jaar oude platenlabel en uiteraard over Sherwoods innige samenwerking met Lee ‘Scratch’ Perry. Met dank aan Sherwood mocht het concert van de inmiddels 74-jarige Lee Perry ook gefilmd worden.

This entry was posted on donderdag, december 16th, 2010 at 5:10 pm and is filed under interviews, nieuws. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

  • Tags