maart 28th, 2013

Van voormalig Kraftwerk-lid Karl Bartos is onlangs een soloplaat verschenen. Off The Record heet de plaat en er staan 12 nummers op. Het is de opvolger van Bartos album Communication uit 2003. Bartos kwam in 1975 bij Kraftwerk. Hij verliet de Duitse synthesizergroep in 1990. Hij schreef samen met Ralf Hütter, Florian Schneider, Wolfgang Flür onder mee aan nummers als The Model, Tour de France en Computer Love. Bartos verliet in 1990 Kraftwerk. Hij werkte in 1996 in Electronic nog samen met Bernard Sumner van New Order en The Smiths gitarist Johnny Marr. Off The Record klinkt als Kraftwerk. Uiteraard veel synthesizers en robotzang. De nummers komen dan ook voort uit een geluidsdagboek dat Bartos al in de jaren zeventig begon. Onder meer op Spotify is het resultaat te horen.

Karl Bartos – Off The Record

http://www.karlbartos.de

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Nieuw album van voormalig Kraftwerk-lid Karl Bartos
maart 27th, 2013

Van Wire is het album Change Becomes Us verschenen. Zoals we al eerder aankondigden staan hierop staan nummers die de groep rondom zanger/gitarist Colin Newman schreef in 1979 en 1980. Het materiaal was echter nooit op plaat verschenen. De nummers zijn destijds wel live gespeeld maar pas dertig jaar later uitgewerkt en opgenomen. Het dertien nummers tellende Change Becomes Us is daarvan nu het resultaat. Red Barked Tree uit 2011 was het laatste album van Wire, dat tegenwoordig naast Newman bestaat uit bassist Graham Lewis en drummer Robert Grey. Wire is in 1976 in Londen opgericht. Medeoprichter gitarist Bruce Gilbert verliet in 2004 de groep. Changes Becomes Us staat inmiddels op Spotify:

Wire – Change Becomes Us

http://pinkflag.com/

 

 

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Wire heeft album Change Becomes Us uitgebracht
maart 26th, 2013

 

Het bijna een uur durende optreden dat Depeche Mode nog geen twee weken geleden gaf op het South By Southwest festival in Austin, Texas is een dag lang te zien op de website van Yahoo. Het concert van 15 maart was het eerste van de reeks optredens die de groep dit jaar onder meer naar Rock Werchter en HMH in Amsterdam brengt. De band maakt een uitgebreide tournee ter gelegenheid van het nieuwe album Delta Machine. Deze vandaag uitkomende plaat staat inmiddels op Spotify. Voor het SXSW-optreden zie hier:

http://music.yahoo.com/blogs/live/watch–depeche-mode-s-exclusive-set-for-yahoo–000723970.html

Depeche Mode – Delta Machine

Posted in Uncategorized | Reacties staat uit voor SXSW-optreden Depeche Mode een dag online te zien
  • Tags