oktober 29th, 2012

Van de Britse band The Wedding Present is opnieuw een live dubbel-cd verschenen. Live 1991 heet de plaat. Het is de vierde digitale uitgave waarop The  Wedding Present live-opnamens heeft gezet die vroeger op cassette bij optredens werden verkocht. Live 1991 beat veel nummers van het derde The Wedding Present album Seamonsters. The Wedding Present is in 1985 in Leeds opgericht. De groep is beïnvloed door plaatsgenoten Gang of Four en bands als The Birthday Party, The Fall en Buzzcocks. De band kwam al gauw met een uniek eigen geluid en was zonder meer een favoriet van radio-dj John Peel. The Wedding Present heeft in de loop der jaren nogal wat personeelswisselingen gehad. Zanger/gitarist David Gedge is de enige constante factor. Eerder dit jaar bracht de groep het album Valentina uit. Via de website van de groep meer informatie en verder  twee video’s met recente opnamen van The Wedding Present.

 

The Wedding Present – Live 1991

The Wedding Present – Valentina

http://www.scopitones.co.uk/

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor The Wedding Present heeft opnieuw live-album uitgebracht
oktober 28th, 2012

Hugh Cornwell komt de komende dagen voor een serie optredens naar Nederland en Belgie. Eerder meldden we al dat de voormalige zanger/gitarist van The Stranglers woensdag 31 oktober in het Patronaat in Haarlem en 1 november in Vera Groningen staat.  De dagen daaropvolgend  treedt de 63-jarige Cornwell op in het Burgerweeshuis te Deventer, in de Lakei te Helmond, De Buze te Steenwijk en 5 november is hij te zien in ‘T Beest in het Zeeuwse Goes. Op 6 november gaat Cornwell naar Spirit of 66 in het Waalse Verviers en 8 november tot slot is Café Charlatan in Gent aan de beurt.

Cornwell, die in 1990 uit The Stranglers stapte, heeft begin september een nieuw soloalbum uitgebracht. De plaat heet Totem and Taboo en telt tien nummers. Steve Albini, die eerder werkte met onder meer Pixies, Nirvana en PJ Harvey, produceerde de plaat. Cornwell trad begin dit jaar ook al in Nederland en België op. De komende concerten verdeelt hij in twee sets. In het eerste deel speelt Cornwell nieuw werk en na de pauze zal hij met toetsenist het complete album No More Heroes van the Stranglers uitvoeren. Hieronder de Spotify link naar Totem and Taboo en een link naar Cornwells website.

Hugh Cornwell – Totem and Taboo

http://www.hughcornwell.com/

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Hugh Cornwell geeft komende dagen acht optredens in Nederland en België
oktober 26th, 2012

 

Onder meer Mick Jones (The Clash, Big Audio Dynamite), Shane MacCowan (The Pogues), Pete Wylie (The Mighty Wah!), Peter Hooton (The Farm), Chris Sharrock (Oasis), Paul Heaton (Beautiful South) doen mee aan een benefietsingle voor slachtoffers van de Hillsborough-ramp uit 1989. Toen vonden bijna honderd Liverpool supporters de dood in het stadion van Sheffield. Door falende autoriteiten werden er veel te veel mensen in het stadion toegelaten met als gevolg dat supporters tegen de hekken plasgedrukt werden. Later bleek dat bewijsmateriaal waaruit onder meer bleek dat de politie had gefaald was verdwenen. Nabestaanden willen de verantwoordelijken voor de rechter slepen. Met de opbrengst van de single worden de juridische kosten betaald.

De artiesten nemen The Hollies klassieker He Ain’t Heavy, He’s My Brother op. De single, waarvan Guy Chambers de productie doet, komt uit 17 december en de bedoeling is dat het nummer met Kerstmis bovenaan in de Britse hitlijsten staat. Verder hebben Robbie Williams, leden van The Zutons en van Gerry and The Pacemakers zich al gemeld voor het project.

Posted in nieuws, Uncategorized | Reacties staat uit voor Mick Jones, Pete Wylie en Shane MacCowan op tribute voor slachtoffers Hillsborough-ramp
  • Tags