augustus 29th, 2012

 

 

Eleven Pond en Das Ding treden komende vrijdag op in Winston Amsterdam. Beide acts staan centraal op een nieuwe editie van de Knekelhuisdisco, onder deze naam worden eigenzinnige new wave feesten in Amsterdam georganiseerd. Eleven Pond komt uit New York en bracht in 1986 het album Bas Relief uit. De nummers Watching Trees en Portugal leverden Eleven Pond bescheiden culthits op. De muziek van Eleven Pond is onder meer verwant aan die van New Order, Echo & the Bunnymen en Fad Gadget.

Das Ding is Danny Bosten. Deze grafisch ontwerper bracht al in de vroege jaren tachtig zijn muziek uit via zijn zijn eigen cassette label Tear Apart Tapes.  in 2007 werd onder meer het aanstekelijke nummer H.S.T A van Das Ding opnieuw uitgegeven door het Amerikaanse label Minimal Wave. De muziek van Das Ding wordt omschreven als dark elektro. Mark van de Maat is de dj op deze  synth, new wave, postpunkavond in Winston. Voor meer info zie: http://www.facebook.com/events/453573901332568/

 

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Das Ding en Eleven Pond vrijdag op new wave feest in Amsterdam
augustus 28th, 2012

Even aandacht voor een bijzondere minitour van Steve Lake (frontman van de in 1977 opgerichte Engelse punkband Zounds) en G.W Sok (van 1979 tot 2008  frontman van de Nederlandse underground band The Ex).  Zij geven deze week optredens in een viertal plaatsen in Nederland. Donderdag doen ze Maloe Melo in Amsterdam aan, vrijdag staan ze in De Vinger te Den Haag, zaterdag in de Crowbar te Groningen en zondag is Acu te Utrecht aan de beurt.

Op de  avonden Amsterdam, Den Haag en Utrecht  zijn er spoken word bijdragen van auteurs van de in de jaren tachtig underground gespecialiseerde  uitgeverij Lebowski. Te weten Leonor Jonker van het boek No Fuure Nu., Martijn Haas onder meer van het boek Stads Kunst Guerrilla en Harold Schellinx. De laatste is auteur van het boek Ultra, over de postpunk scene in met name Amsterdam waar hij onder meer als muzikant van The Young Lions en medewerker van het tijdschrift Vinyl zelf middenin stond.

Verder ook aardig om melden is dat Steve Lake en G.W. Sok  komende donderdag plaatjes draaien op de Amsterdam Wallen. Voor Red Light Radio welteverstaan. En Steve Lake speelt tijdens de show ook nog een paar nummers akoestisch. Wie deze radioshow vanaf 16.00 uur live wil horen en zien kan op hier terecht

http://www.redlightradio.net/

Voor info over de concerten zie:  http://www.nofuture.nu/

 

Posted in nieuws, Uncategorized | Reacties staat uit voor Deze week bijzondere mini-tour Steve Lake (Zounds) en G.W. Sok (The Ex)
augustus 14th, 2012

 

Van Dead Can Dance is deze week een nieuw album uit. Anastasis heet deze plaat van het duo Brendan Perry en Lisa Gerrard.  Zestien jaar geleden verscheen het laatste album van Dead Can Dance.  Op Anastasis staan acht nieuwe nummers. 24 september treedt de groep op in Vredenburg Utrecht. Dat concert is net als het optreden van Dead Can Dance op 29 september i n Cirque Royal te Brussel uitverkocht. Op Spotify zijn vijf nummers van Anastasis te beluisteren. Op de website van de groep is het album in verschillende  formats te bestellen.

Dead Can Dance – Anastasis (Sampler)

http://deadcandance.com/

 

Posted in nieuws, Uncategorized | Reacties staat uit voor Nieuw album Dead Can Dance uit
  • Tags