juli 31st, 2012

 

Jaz Coleman, zanger van Killing Joke, zou vermist zijn. Dat valt op te maken uit een verklaring op de Facebookpagina van de band. De overige drie leden van de groep zouden al een week lang geen contact meer met Coleman hebben gehad. Dit terwijl de groep een serie concerten voor de boeg heeft. Op de Killing Joke Facebookpagina kwamen vorige week  berichten dat de groep van een tournee door Groot-Brittannië met the Cult en the Mission in september afziet. Daarbij werd neerbuigend gesproken over The Mission en The Cult. Deze berichten waren door Coleman zelf  gepost en werden later van de Facebookpagina afgehaald.  Sindsdien, zo laten we overige  bandleden vandaag weten, is er niets meer van Coleman vernomen. Zijn bandgenoten schrijven verder zich zorgen te maken over Coleman. Lees de verklaring hier:

https://www.facebook.com/killingjokeofficial/posts/420388724679185

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Zanger Killing Joke spoorloos verdwenen
juli 30th, 2012

 

Van Nick Cave en Warren Ellis verschijnt in augustus de soundtrack voor de film Lawless. Deze film is gemaakt door de Australische regisseur John Hillcoat. Cave, Ellis en Hillcoat werkten eerder samen. Zo maakte de regisseur de videoclip voor Grindemans Heathen Chid en voor de films The Proposition en The Road schreven Ellis en Cave eveneens de muziek. Het scenario van Lawless is net als bij The Proposition ook van de hand van Cave. Het verhaal gaat over een criminele bende in die zich bezighoudt met het smokkelen van drank ten tijden van de drooglegging in Amerika. Hoofdrollen worden gespeeld door Shia Labeouf, Gary Oldman en Tom Hardy. Warren Ellis en Cave richten voor de filmmuziek de groep The Bootleggers op. Met daarin onder meer Grinderman collega Martyn Casey en George Vjestica (Groove Armada). Gastbijdragen op de twintig nummers tellende soundtrack zijn er onder meer van Mark Lanegan, Emmylou Harris en de 85-jarige bluegrassartiest Ralph Stanley. Opmerkelijk verder is dat op de Lawless soundtrack twee maal een coverversie te horen van Velvet Undergournd’s White Light/White Heat. Eenmaal door The Bootleggers en Stanley en een versie met The Bootleggers en Lanegan. Film en soundtrack komen eind augustus uit. Voor meer info zie de website en trailer.

http://lawless-film.com/

 

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Soundtrack Lawless van Nick Cave en Warren Ellis verschijnt eind augustus
juli 27th, 2012

 De Amerikaanse postpunk groep Eleven Pond treedt 1 september op in de Antwerpse gemeente Wommelgem. Deze groep uit New York bracht in 1986 het album Bas Relief uit. De nummers Watching Trees en Portugal leverden Eleven Pond bescheiden culthits op. De muziek van Eleven Pond is onder meer verwant aan die van New Order, Echo & the Bunnymen en Fad Gadget. Het optreden van Eleven Pond in Jeugdhuis Wommel is onderdeel van het tweedaagse festival New Wave Minimal Synth. Vrijdag 31 augustus  zijn te zien de Duitse groepen Petra Flurr & The Modernista’s en Nostalgie Eternelle. Deze laatste groep is in 1986 opgericht en maakt donkere minimale synthwave. Op zaterdag treedt naast Eleven Pond de Ierse groep Newclear Waves op. Voor meer info zie.

http://www.jhwommel.be/Activiteiten%20info/New%20wave%20festival.html

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Onder meer Eleven Pond en Nostalgie Eternelle op New Wave Minimal Synth Festival
  • Tags