april 20th, 2012

 

Van Public Image Ltd. is een nieuw nummer van het eind mei te verschijnen album This is Pil te beluisteren. Het nummer heet Lollipop Opera is op Soundcloud terug te vinden. Eerder had Pils frontman John Lydon  op BBC 6 al uitgelegd dat dit nummer gaat over zijn jeugdjaren in Noord-Londen. De aan het nieuwe album voorafgaande EP One Drop, waarop ook dit Lollipop Opera terug te vinden is, is morgen op Record Store Day verkrijgbaar.

En er is vandaag nog meer Pil nieuws want de groep is in augustus live te bewonderen op de Lokerse feesten Op 9 augustus staat  PiL daar onder meer samen met Echo & The Bunnymen en The Specials op het programma. Een dag later treedt New Order op de Lokerse feesten op.

http://soundcloud.com/public-image-ltd-pil/lollipop-opera-radio-edit/s-Ws81c#new-timed-comment-at-4979

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Vers materiaal van Pil online
april 18th, 2012

 

John Lydon distantieert zich van de heruitgave van God save the Queen van de Sex Pistols. Eerder deze week werd bekend dat vanwege het diamanten jubileum van koningin Elizabeth Universal Music het nummer opnieuw uitbrengt. Fans werd gevraagd het single massaal aan te schaffen zodat het alsnog op de eerste plaats van de Britse hitlijsten komt.  Lydon, oftewel Sex Pistols boegbeeld Johnny Rotten, moet er niets van hebben en op de Pil webiste verklaart hij trots te zijn op wat de Sex Pistols hebben bereikt maar dat de actie van Universal Music alles ondermijnt waar de punkgroep voorstond. Bovendien wil hij zich focussen op het werk voor zijn groep  Public Image Ltd. Pil komt volgende maand met een nieuw album. Voor Lydons verklaring zie hier:

http://www.pilofficial.com/info.html

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor Johnny Rotten distantieert zich van heruitgave God Save The Queen
april 18th, 2012

 

The Jesus and Mary Chain gaan in mei optreden in China. Dat meldt de website van de band. De legendarische in 1983 in het Schotse East Kilbride opgerichte groep geeft 18 mei een optreden op het International Music Festival in Beijing. Nog nooit was The Jesus and Mary Chain in China te zien. De groep is verder voor dit jaar voor concerten in de Verenigde Staten geboekt. Europese optredens staan vooralsnog niet op het programma. De groep van de broers Jim en Wiliam Reid ging eind jaren negentig uit elkaar. Sinds 2007 treden The Jesus and Mary Chain weer op.  Het afgelopen jaar bracht de groep haar hele oeuvre opnieuw uit.

Posted in nieuws | Reacties staat uit voor The Jesus and Mary Chain treedt in China op
  • Tags