mei 31st, 2011

Onder meer de Amerikaanse rockband Deerhunter en muzikant/schrijver Sasha Frere-Jones doen mee aan een tribute voor de new wave band Pylon. Pylon was een groep die eind jaren zeventig het licht zag in Athens, Georgia. De groep rondom zangeres Vanessa Briscoe Hay maakte dansbare new wave en trad onder meer op samen met Gang of Four, B-52-‘s, Talking Heads en  R.E.M. En Pylon was de openingsact bij de eerste live shows van U2 in Amerika.

In 2009 overleed gitarist Randy Bewley. Bij het grote publiek is Pylon nooit doorgebroken maar op muzikanten heeft de band altijd veel invloed gehad. Bill Berry, drummer van R.E.M, noemde Pylon ooit de beste band die Amerika heeft voortgebracht.

Het eerbetoon aan Pylon betreft een single. Op de a-kant staat Cool. Pylons debuutsingle uit 1980 in een versie van Deerhunter. Frontman Bradford Cox is geboren in Athens en stelt dat Pylon een van de meest invloedrijke groepen voor hem is geweest. Behalve Deerhunter werkt ook Sleigh Bells zangeres Alexis Krauss mee aan deze nieuwe versie van Cool. De-b-kant betreft het nummer Yo Yo in een bewerking van Calvinist. Onder deze naam maakt Frere-Jones muziek.

De single verschijnt op het DFA label en komt 19 juli uit. Alleen op vinyl

Hieronder een live uitvoering van Cool door Deerhunter. Daaronder een versie van Pylon.

Posted in nieuws | No Comments »
mei 30th, 2011

Gavin Friday geeft 18 november een optreden op het Crossing Border festival in Den Haag. Eerder dit jaar kwam na van Friday de plaat Catholic uit. Dit album is de opvolger van het zestien jaar oude Shag Tobacco. Catholic kreeg zeer prima recensies en de plaat is zonder meer een goede reden om Gavin Friday weer live aan het werk te zien. In 1996 en 1996 stond Friday eveneens op Crossing Border.

Andere acts die al bekend gemaakt zijn voor Crossing Border 2011 zijn Cake en The Low Anthem. De overige 120 acts worden de komende maanden duidelijk

Posted in nieuws | No Comments »
mei 27th, 2011

Morrissey geeft 4 augustus een optreden op de Lokerse feesten. Volgens de Belgische krant De Morgen heeft Morrissey de organisatie van deze meerdaagse feesten ertoe gedwongen dat er op de dag van zijn optreden geen vlees verkocht wordt. Dus geen beenhesp en paardenworst. De voormalige frontman van The Smiths is zoals bekend een overtuigd vegetariër. Hij verliet in  2009 het podium op een festival in Amerika omdat hij de geur van vlees uit de vele kraampjes niet kon verdragen.

De organisatie van de Lokerse Feesten heeft zijn programma voor het festival al aardig rond. Andere acts die van dertig juli tot en met 7 auguatsus naar Lokeren komen zijn  Interpol. Orchestral Manoeuvres in the Dark, The Subs, Triggerfinger, en Dream Theater. Wie Morrissey in een zaal wil zien kan vijf augustus in Eindhoven terecht waar hij optreedt in het Muziekgebouw.

Posted in nieuws | No Comments »
  • Tags