april 26th, 2011

Pinkpop Classic gaar dit jaar definitief niet door. Limburgse media melden dat de organisatie er niet in geslaagd is voldoende aantrekkelijke acts voor het festival te contracteren. Dat er deze zomer geen Pinkpop Classic komt, is geen verrassing: de editie van 2010 was een flop  Slechts 6.000 mensen kochten een kaartje voor de 4e editie van het festival. Er waren 20.000 kaarten beschikbaar. Opvallend want met onder meer The Cult, Fun’ Lovin Criminals, Therapy? Presidents of The USA en Iggy and the Stooges had het retrofestival acts staan die normaal gesproken volle zalen trekken. Vakanties en vele andere festivals zouden de oorzaak van de geringe belangstelling zijn. Opvallend was verder dat Pinkpop Classic weinig aan publiciteit deed. Zo duurde het vorig jaar weken voordat de programmering van het festival op de Pinkpop Classic website stond. Als gevolg van de geringe promotie was Pinkpop Classic buiten Limburg veel minder bekend. De organisatie heeft overigens al eerder gezegd dar gezien de doelgroep Pinkpop Classic geen eeuwig leven was gegund.

Posted in nieuws | No Comments »
april 26th, 2011

Tommy Stinson oud-bassist van The Replacements heeft opnamen voor een tweede soloplaat afgerond. De opvolger van Stinsons debuut Village Gorilla Head uit 2004  komt, zo schrijft hij op zijn website, uit in augustus.  De 44-jarige Stinson is ook bekend van zijn werk voor Bash & Pop, Guns N’  Roses en Soul Asylum.

Posted in nieuws | No Comments »
april 26th, 2011

Van The Waterboys zijn nooit eerder uitgebrachte opnamen voor het album This Is the Sea op cd verschenen. Deze uit 1985 daterende plaat met nummers als The Whole of The Moon en Don’t bang the Drum  was de doorbraak voor de groep van Mike Scott. De plaat met voornamelijk op piano gespeelde versies van de tracks voor This is the Sea heet ‘In a Special Place: Piano Demos for This is he Sea. De plaat bevat 15 nummers. Luister hier naar de demoversie van Don’t Bang the Drum.

http://soundcloud.com/mickpuck/dont-bang-the-drum-piano-demo

Posted in nieuws | No Comments »
  • Tags