november 30th, 2010

Throwing Muses hebben een nieuw nummer af. Dit Bluff/Blurry kan via een website van de band worden gedownload. Kirsten Hersch twitterde zojuist hoogstpersoonlijk zelf dat de track op de site staat.

Throwing Muses is een Amerikaanse postpunk groep en in 1981 opgericht door de dames Hersh en Tanya Donelly. Donelly speelde later in The Breeders en Belly en maakt tegenwoordig onder haar eigen naam platen.

Throwing Muses brengen vanaf 1985 hun platen uit op het 4AD label.  Tegenwoordig bestaat de groep uit Hersh, drummer David Narcizo en bassist Bernard Georges.

Op de site van de band kunt u voordat u de Bluff/Blurry download, dit nummer – net als ander recent materiaal van Throwing Muses  – ook eerst beluisteren. Bevalt het materiaal, dan kunt u de Throwing Muses blij maken met een vrijwillige financiële bijdrage.

http://throwingmuses.cashmusic.org/

Posted in nieuws | No Comments »
november 30th, 2010

Gang of Four treedt 19 maart in de Botanique Brussel op. Dat heeft de groep net via de Gang of Four website bekend gemaakt. Begin 2011 verschijnt na jaren weer een nieuw album van deze in de jaren zeventig in Leeds ongerichte postpunk band. De plaat heet Content. Afgelopen zomer was de band van zanger Jon King en gitarist Andy Gill nog te zien op de Lokerse Feesten.

Posted in nieuws | No Comments »
november 30th, 2010

Iggy and the Stooges komen volgend jaar weer naar Europa. De legendarische groep speelt 28 mei op het Evolution festival in de Britse plaats Newcastle. Het zou mooi zijn als The Stooges rond die tijd ook op andere locaties in Europa opduiken. Lijkt ons aardig om The Stooges, die begin 2011 nog een tournee in Australië doen, weer eens in een zaal zoals Paradiso in Amsterdam of de AB te Brussel te mogen aanschouwen. Van The Stooges is overigens onlangs Have Some Fun: live at Ungano’s uitgebracht. Het betreft een registratie van een The Stooges concert uit 1970.

Posted in nieuws | No Comments »
  • Tags