augustus 31st, 2010

De Swans zijn de hoofdact van het Roadburnfestival in Tilburg. Dit cultfestival wordt gehouden in onder andere popcentrum 013 van 14 tot en met 16 april.

De Swans zijn opgericht in 1982 en uit de New Yorkse No Wave scene, waar bijvoorbeeld ook Lydia Lunch en Suicide toegerekend worden. Zanger en multi-instrumentalist Michael Gira is de spil van deze band. In 1997 ging de band uit elkaar. Gira bracht onlangs weer leven in de band en komt met  een nieuwe plaat. Dit  My father Will Guide Me Up A Rope To The Sky moet 23 september verschijnen.

Eerder was al bekend dat Swans het openingsconcert van het Utrechtse festival Le Guess who 254 november in Tivoli verzorgt  Een dag eerder is de noiseband nog te zien in Vera te Groningen. 25 november staan de Swans in AB te Brussel.

Posted in nieuws | No Comments »
augustus 31st, 2010

Bjork heeft in Stockholm bij de Polar Music Prize zichtbaar afkeurend gereageerd op een muzikaal eerbetoon van zangeres Robyn. Bij deze jaarlijks awards- werd Bjork onderscheiden voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de popmuziek.

Naast een geldbedrag van 1 miljoen Zweedse kronen en een award werd de voormalige Sugarcubes zangeres ook nog op een andere manier geëerd. Zangeres Robyn vertolkte een versie van Bjorks single Hyperballad. Gezien de uitdrukking op het gezicht van de IJslandse had het wat haar betreft bij een geldbedrag en award kunnen blijven.

Posted in nieuws | No Comments »
augustus 31st, 2010

De Fin Toni Haimi is de nieuwe gitarist van Levinhurst. Deze voormalige All About Eve en Soho Dolls gitarist gaat met de groep van Laurence Tolhurst im oktober voor de ‘Blue Star over Europe tour’ op pad.  Dat meldt de officiële twitteraccount van de band. Onduidelijk is of de komst van Haimi betekent dat de gitarist Erik Bradley Levinhurst heeft verlaten..

Levinhurst is de groep van The Cure mede-oprichter Lawrence ‘Lol” Tolhurst en zijn vrouw Cindy Levinson, bassist Michael Dempsey. Diezelfde Dempsey stond samen met Robert Smith en Tolhurst eveneens in de jaren zeventig aan de basis van The Cure. Blue Star is het laatste album van de band.

Posted in nieuws | No Comments »
  • Tags