juli 31st, 2010

De Amerikaanse alternatieve rockband The Posies hebben Hugh Cornwell, ex-frontman van The Stranglers, betrokken bij hun nieuwe album Blood/Candy. Ook de Canadese zangeres Lisa Lobsinger van Broken Social Scene werkt mee aan de nieuweling van de in 1987 opgerichte Posies.

Cornwell is te horen op de openingstrack Plastic Paperback. The Posies vinden het een hele eer om met The Stranglers zanger/gitarist samen te werken. ,,Het is alsof je James Bond op je plaat hebt’’,  aldus zanger Ken Stringfellow tegenover muziekblad NME. De plaat komt in september uit.

Posted in nieuws | No Comments »
juli 30th, 2010

Gorillaz heeft het veel besproken concert in Syrië van afgelopen zondag in zijn geheel op internet gezet. Dit unieke concert want nog nooit eerder had een Briste band in Syrië opgetreden vond plaats in de Citadel te Damascus. Naast Gorillaz oprichter Damon Albarn stonden Gorillaz gelegenheidsmuzikanten als Mick Jones en Paul Simonon  van The Clash, De La Soul en  Shaun Ryder van de Happy Mondays op het podium.

Het Damascus cocnert is hier te beluisteren

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=128846005

Posted in nieuws | No Comments »
juli 30th, 2010

Nog twee dagen en dan is de nieuwe single van The Cult een feit.  ‘Everyman and Woman is a  Star’ gaat vooraf aan het voor de herfst geplande album Capsule.

Stil zitten doen gitarist Billy Duffy en zanger Ian Astbury, die onlangs nog het nummer Ghost met gitarist Slash opnam, niet. Vorig jaar gaf The Cult  in de Heineken Musci Hall in Amsterdam nog een uitstekend optreden. De band vertoonde geen sporen van slijtage speelde met veel vuur het volledige Love album uit 1985 integraal.

Het concert van The Cult dinsdag 3 augustus in het Paard in Den Haag is volledig uitverkocht. Maar geen nood: voor Pinkpop Classic, waar The Cult zaterdag 14 augustus een van de headliners is, zijn nog kaarten.

Posted in nieuws | No Comments »
  • Tags