april 29th, 2010

Mark E. Smith van The Fall gaat een lied maken voor het WK voetbal dit jaar.  Het liedje gaat: ‘England’s Heartbeat’ heten en moet het Engelse team in Zuid Afrika van extra steun voorzien. Smith en andere The Fall leden, die aan deze toch wel erg onverwachte voetbalplaat meewerken, claimen nu al dat dit het beste Engelse WK liedje wordt sinds New Orders ‘World in Motion’ dat in 1990 was uitgebracht voor het WK in Italië.

Voor alle duidelijkheid het WK lied van Manchesterse postpunkband The Fall is het onofficiële WK lied. Wij kunnen ons ook niet anders voorstellen dat Mark E Smith het nummer gekenmerkt gaat worden door een bijtend cynisme en stampende monotone beat. Het nummer wordt  onder de groepsnaam Shuttleworth uitgebracht en is vanaf 4 mei te downloaden.

Ondertussen werkt The Fall aan een nieuw album Your Future your Clutter.’ Het nieuwe album van deze in 1976 opgerichte band wordt komende zomer verwacht en is het eerste dat The Fall uitbrengt op het Domino label.

Posted in nieuws | No Comments »
april 28th, 2010

The Pogues komen naar het Dranouter Festival van 5 tot 8 augustus. Ook de band Tindersticks, Nouvelle Vague, soullegende Solomon Burke, en zangeres Joss Stone zijn aan de line up van het dit alternatieve folk festival in het Belgische Dranouter toegevoegd.Eerder deze week werd bekend dat The Pogues, inclusief het legendarische boegbeeld Shane MacGowan,  1 augustus  in De Melkweg Amsterdam te zien zijn.

voor meer info zie: www.folkdranouter.be

Kijjk hier naar The Pogues:

http://www.youtube.com/watch?v=iwQtAFpEmK8

Posted in nieuws | No Comments »
april 28th, 2010

Duke Special is een Noord-Ierse singer/songwriter met een gezonde en originele hang naar het verleden. Nick Cave, Elliott Smith, Tom Waits, Van Morrison en Randy Newman behoren tot zijn voorbeelden. Het werk van schrijver Berthold Brecht en componist Kurt Weil heeft een grote impact op dat van Duke. Niet zo gek dat in een gesprek met deze man al gauw de naam valt van Gavin Friday, die andere Ier die al in de jaren tachtig het werk van Weil en Brecht aan de man bracht.
Duke Special bracht onlangs een driedubbel cd uit. Maandag 26 april treedt hij op in Paradiso/Bitterzoet in Amsterdam en een dag eerder is Duke Special te zien op het Belgische Dranouter festival in De Panne. Zwartejas sprak begin april al met Duke Special in Amsterdam.

  • Tags