maart 31st, 2010

Ska band The Specials is weer helemaal terug en doet komende zomer onder meer de festivals Rock Werchter en Lowlands aan. The Specials, bekend van nummers als Ghost Town, Too Much too Young en de  cover A message to you Rudy,  gingen in 1981 uit elkaar, twee jaar na het debuutalbum Specials. Neville Staple, Lynval Golding en Terry Hall waren daarna zowel artistiek als commercieel nog zeer succesvol  met  Fun Boy Three . Jerry Dammers ging onder meer met drummer John Bradbury verder als The Special A.K.A.

Fans van deze sociaal bewuste skaband zijn The Specials nooit vergeten en alle reünieconcerten van de afgelopen tijd waren dan ook zo goed als uitverkocht. Overigens is keyboardspeler Jerry Dammers, de man die velen zich herinneren vanwege zijn slecht onderhouden gebit, niet van de partij.

In een interview met de Belgische krant De Morgen laat Terry Hall weten dat de kans groot is dat er ook  nieuw materiaal van The Specials verschijnt.

Posted in nieuws | No Comments »
maart 30th, 2010

The Cult en Fun Lovin’ Ciminals komen definitief naar het Pinkpop Classic festival zaterdag 14 augustus in Landgraaf. Dat The Cult komt is enigzins verrassend. De band van Ian Astbury kreeg het in 1992 met Pinkpopbaas Jan Smeets aan de stok nadat ze ondanks gemaakte afspraken na middernacht nog doorspeelden. Smeets gezien het belang van logistieke planning van het grote festival voor de tv camera zichtbaar woedend. The Cult, zo beloofde de Pinkpopbaas toen, zou nooit meer naar zijn festival mogen komen.

Ook de komst van Fun Lovin’ Criminals is een feit. Vorige week was al duidelijk dat  de band, die vorige week een zeer succesvolle reeks optredens in Nederland en België afsloot, op het Limburgse zomerfestival zou staan. De heren beloofden toen aan zwartejas van het Pinkpop Classic optreden ook een feestje te maken.

Posted in nieuws | No Comments »
maart 29th, 2010

Zwartejas meldde een paar weken geleden al al de soloplannen van Jim Kerr van de Simple Minds. Platenmaatschappij V2 komt met meer nieuws. Het Lostboy! A.K.A project, waarop Kerr belooft terug te gaan naar zijn muzikale roots, verschijnt op 17 mei in Nederland en 31 mei treedt de Schot op in De Melkweg te Amsterdam.

De Simple Minds komen in de zomer naar het nieuwe Lots festival in Biddinghuizen en duidelijk is dat Kerrs soloalbum niet het einde van de Simple Minds betekent. Het Lostboy! A.K.A. project wordt geproduceerd door Jez Coad,  die ook de twee laatste Simple Minds albums onder handen nam. Verder helpt de drummer van de Simple Minds, Mel Gaynor, Kerr op dit Lostboy! A.K.A album.

Volgens Kerr gaat hij  muzikaal op zijn soloproject terug naar de tijd dat hij als muzikant begon. Invloeden van jeugdidolen als Bowie, Kraftwerk, The Doors en Genesis  zijn dan ook terug te vinden op de eerste soloplaat van de zanger van de Simple Minds.

Lostboy! Aka debuteert in Glasgow  King Tut waar Kerr met zijn punkbandje Johnny and the self abusers in 1977 ook optrad.

Op de LostBoy! A.K.A  website is al een stukje van Kerrs solowerk te horen http://www.lostboyaka.com/

Posted in nieuws | No Comments »
  • Tags