april 17th, 2012

 

David Byrne heeft een album gemaakt met Annie Clark, bekend onder haar artiestennaam St. Vincent. In een interview met Pitchfork zegt Clark dat de samenwerking met het voormalige Talking Heads boegbeeld tot stand kwam na een ontmoeting bij een concert van Björk en The Dirty Projectors. De IJslandse werkte samen met deze groep uit New York voor het album Mount Wittenberg Orca. Het optreden van Björk en The Dirty Projectors vonden Byrne en St. Vincent zo inspirerend dat ze een gelijksoortig project besloten aan te gaan. Het resultaat komt in november uit.

http://pitchfork.com/news/46175-st-vincent-talks-david-byrne-collaboration/

Posted in interviews | Reacties staat uit voor In november album van David Byrne en St.Vincent
december 16th, 2010

Muzikant/producer Adrian Sherwood werkte samen met onder meer Einstürzende Neubauten, Cabaret Voltaire, Primal Scream en  Depeche Mode. Halverwege de jaren tachtig begon Sherwood, op wie de dub reggae een grote aantrekkingskracht had, te werken met Lee ‘Scratch’ Perry.

Behalve produceren en het mixen van materiaal van anderen maakt de 52-jarige Adrian Sherwood ook zelf platen onder meer met de groep

Tackhead.  En hij runt het platenlabel On-U Sound, waarop uiteraard reggaeartiesten als Lee Perry hun platen op uitbrengen maar ook Mark Stewart van The Popgroup en bluesartiest Little Axe onderdak hebben gevonden.

Zaterdag 11 december stond hij samen met Lee ‘Scratch’ Perry op de affiche van het State- X New Forms festival in het Paard te Den Haag. Op de bühne was hij niet te zien niet. Sherwood is als mixer betrokken bij de concerten van Perry en de man is een en al bescheidenheid en laat zich tijdens het optreden dan ook niet op het podium zien Zwartejas ontmoette voorafgaand aan het concert Sherwood en sprak met hem onder meer over zijn werk met postpunkgroepen, zijn volgend jaar dertig jaar oude platenlabel en uiteraard over Sherwoods innige samenwerking met Lee ‘Scratch’ Perry. Met dank aan Sherwood mocht het concert van de inmiddels 74-jarige Lee Perry ook gefilmd worden.

december 16th, 2010

Muzikant/producer Adrian Sherwood werkte samen met onder meer Einstürzende Neubauten, Cabaret Voltaire, Primal Scream en Depeche Mode. Halverwege de jaren Read the rest of this entry »

  • Tags